eur:
397.03
usd:
362.28
bux:
70008.9
2024. augusztus 5. hétfő Krisztina
CEDAR KEY, FLORIDA - AUGUST 04: People look out at the gathering storm before the possible arrival of Tropical Storm Debby, which is strengthening as it moves through the Gulf of Mexico on August 04, 2024 in Cedar Key, Florida. Forecasters say Tropical Storm Debby could become a hurricane as soon as Sunday evening, bringing rain storms and high winds along Florida’s west coast. (Photo by Joe Raedle/Getty Images)
Nyitókép: Joe Raedle/Getty Images

Hiába vett vissza Debby, így is milliók életét keseríti meg

Hurrikánként érte el Florida északnyugati partvidékét komoly esőzéssel a Debby névre keresztelt ciklon hétfőn.

A trópusi vihar az előrejelzések szerint lassan vonul át Florida északi-középső része fölött, ahol áradások veszélyére figyelmeztettek a meteorológusok. A hurrikán óránkénti 130 kilométeres sebességű széllökésekkel érkezett.

Ron De Santis kormányzó veszélyhelyzetet hirdetett, és arra hívta fel a figyelmet, hogy a viharzóna lassú mozgása megnöveli az területre lehulló csapadék mennyiségét, így súlyos áradások esélyét.

Helyi idő szerint a hétfő reggeli órákban több mint 250 ezer fogyasztónál nem volt áram.

A Debby hurrikán trópusi viharrá gyengülve Georgia és Dél-Karolina állam felé mozog, ahol az amerikai hurrikánjelző szolgálat prognózisa szerint rekordmértékű csapadékot okozhat, áradásokkal.

A két állam kormányzója szintén veszélyhelyzetet hirdetett a várható akár 600 milliméter csapadékra való felkészülés keretében.

Címlapról ajánljuk
Major Veronika: elérzékenyültem az olimpiai dobogón állva, Igaly Diánára gondoltam

Major Veronika: elérzékenyültem az olimpiai dobogón állva, Igaly Diánára gondoltam

A sportpszichológusa és edzője, Győrik Csaba szakmai észrevételei nagy segítséget jelentettek az olimpiai bronzérmes felkészülésében. Major Veronika az InfoRádióban elmondta: jól jött neki a kisebb pihenő a légpisztoly döntője után, mert így össze tudta szedni a gondolatait, és újult erővel vágott neki a pisztolyosok versenyének.

Magyar tűzoltók küzdenek a lángokkal, egy teljes falut próbálnak megmenteni

Észak-Macedóniába a múlt héten 46 emberből és 13 járműből álló magyar tűzoltócsapat érkezett, amely a külföldi kontingensből az egyetlen szárazföldi egység – mondta az InfoRádióban az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője. Dóka Imre arról is beszélt, hogy a nagy forróság és az időnként feltámadó szél mellett az is nehezíti az oltást, hogy az érintett terület vízhiányos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.06. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×