eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 4. vasárnap Dominika, Domonkos
2016. június 16-i kép az amerikai elnöki hivatal és rezidencia, a Fehér ház kerítéséről Washingtonban. 2024. május 4-én éjfél előtt autó ütközött a Fehér Ház egyik kapujának. A sofőr a helyszínen életét vesztette, az amerikai titkosszolgálat, a Secret Service szerint az eset nem jelentett biztonsági kockázatot.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Harnik

Trump és Harris újra kóstolgatja egymást

A következő elnökjelölti televíziós vita helyéről és idejéről keveredett üzenetváltásba Donald Trump és Kamala Harris pénteken és szombaton.

Donald Trump, a republikánusok elnökjelöltje pénteken Truth Social-oldalán jelezte, hogy új időpontot akar, szeptember 4-ét, valamint módosított helyszínt és lebonyolítást. Válaszul Kamala Harris szombaton azt közölte, hogy ő a Joe Biden elnökjelöltségét feltételezve megbeszélt szeptember 10-ei vitára készül.

A korábbi elnök és republikánus elnökjelölt közlése szerint szeptember 4-én a Fox News hírtelevízió adna teret a disputának, amelyet Pennsylvania államban, egy csarnokban, közönség előtt tartanának. Megfogalmazása szerint ez az egyedüli mód arra, hogy részt vegyen a második elnökjelölti vitán.

Donald Trump azzal érvelt, hogy az ABC országos televízióval szeptember 10-ére tervezett elnökjelölti vita másik szereplője Joe Biden lett volna, a feltételeket a Biden-kampánycsapattal egyeztették. A republikánus elnökjelölt emellett egy jogvitára hivatkozott az ABC csatornával, és annak egyik műsorvezetőjével, George Stephanopoulosszal.

Kamala Harris az X közösségi oldalon közzétett válaszában azt írta, hogy ő szeptember 10-én lesz ott azon a vitán, amelynek megtartásába Donald Trump is beleegyezett korábban. Reményét fejezte ki, hogy ellenfele szintén megjelenik majd.

Michael Tyler, a Harris-kampány vezetője megfutamodással vádolta Donald Trumpot, és hozzátette, hogy nyitottak az egyeztetésre további viták megszervezéséről, a már korábban lekötött szeptember 10-ei eseményt követően.

Az amerikai elnökválasztási kampány első televíziós vitáját június 27-én tartották Donald Trump és Joe Biden között a CNN hírtelevízió stúdiójában. Joe Biden ott mutatott teljesítménye után indult a demokrata párton belül vita, amely odáig vezetett, hogy július 21-én bejelentette visszalépését a demokrata párti elnökjelöltségtől.

Donald Trump és Joe Biden, valamint választási kampányuk illetékesei tavasszal állapodtak meg a két vita feltételeiről, amelyek szerint a második szeptember 10-én az ABC televízió stúdiójában lenne, a demokraták igénye szerint közönség nélkül.

A Donald Trump által javasolt Fox News hírtelevíziót a republikánusokhoz közel állóként emlegetik, míg a CNN-t és az ABC-t a demokratákhoz közeliként szokták elhelyezni az amerikai médiatérképen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 4. 10:30
×
×
×
×