eur:
395.77
usd:
366.02
bux:
73964.16
2024. július 31. szerda Oszkár
Alekszij Fedoricsev, orosz milliárdos. Forrás: rusmonitor.com
Nyitókép: Forrás: rusmonitor.com

Zárolták egy magyar–uruguayi milliárdos vagyonát Olaszországban

Az ukrán korrupcióellenes különleges ügyészség kérésére Olaszországban 41 millió euró (több mint 16 milliárd forint) összértékben lefoglalták egy korrupcióval vádolt orosz üzletember, Alekszij Fedoricsev vagyonát, benne egy 12. századi toszkánai kastélyt.

A magyar és uruguayi állampolgárságú, állandó lakhellyel Monacóban rendelkező, de Firenzében is gyakran tartózkodó 68 éves mágnás elleni intézkedést a firenzei ügyészség jelentette be kedd reggel, hozzátéve, hogy a főként műtrágya és nyersanyagok kereskedelmével foglalkozó üzletember ellen Ukrajnában korrupció, csalás és pénzmosás gyanúja miatt folyik vizsgálat.

A firenzei ügyészek szerint Fedoricsev, a Fedcom csoport alapítója az Ukrajnában illegálisan szerzett jövedelméből vásárolt fel ingatlanokat Firenzében, köztük a toszkán főváros mellett egy dombtetőn magasodó Torre del Gallo kastélyt.

A Forbes üzleti magazin a leggazdagabb oroszok közé sorolta Fedoricsevet.

Az üzletember elleni firenzei intézkedésnek nincs köze az ukrajnai háború támogatása miatt több orosz milliárdos ellen elrendelt uniós szankciókhoz.

Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban is érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×