eur:
390.87
usd:
359.92
bux:
0
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Nyitókép: Wikipédia

Lezuhant két japán hegymászó a K2 meghódítása közben

Két japán hegymászó lezuhant a Föld második legmagasabb hegycsúcsa, a Pakisztán területén található K2 meghódítása közben - közölte vasárnap Gilgit-Baltisztán pakisztáni régió Sigar körzetének helyettes vezetője.

"Mentési kísérlet indult egy helikopterrel, amely azonban nem tudott leszállni" - mondta Vali Ullah Falahi, az AFP francia hírügynökségnek.

Hozzátette, hogy észlelték a két férfit, akik azonban nem mozogtak. Egyelőre még nem nyilvánították őket halottnak.

A két tapasztalt hegymászó Kacuja Hiraide és Kenro Nakadzsima a nyugati csipkézett hegyormon kezdte meg a 8611 méter magas hegy meghódítását egy olyan stílusban, amelynél a gyorsaságot részesítik előnyben és csak kevés rögzített kötelet használnak. A két férfi 7500 méteren zuhant le az Alpine Club of Pakistan (ACP) pakisztáni hegy- és sportmászó egyesület szerint.

A két hegymászó szponzora, a sportcikkeket gyártó Ishii Sports közleménye szerint a magasság és a meredek lejtő miatt nem érhették el mentőhelikopterrel a két férfit.

Az idei nyári hegymászószezonban már három másik japán hegymászó vesztette életét a szintén Pakisztánban található, 7027 méter magas Spantik-hegyen.

Címlapról ajánljuk

„Ez a kudarc segít, megpofozták magukat” – Szilágyi Áronék a csapatversenyre készülnek

A férfi kardozók egyéni versenyében megtapasztalt csalódások feltüzelhetik a magyarokat a szerdai csapatversenyre – mondta a csapat edzője, Navarrete József, aki elárulta, hogyan folytatódik a felkészülés, és mi lesz most a legfontosabb teendő szerdáig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×