eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina
A Lufthansa német légitársaság koronavírus-járvány miatt munka nélkül maradt gépei vesztegelnek a frankfurti repülőtéren 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani

Frankfurtra is lecsaptak a klímaaktivisták

Klímaaktivisták akciója miatt csütörtökön kora reggel átmenetileg fel kellett függeszteni a frankfurti nemzetközi repülőtér forgalmát. A repülőtér szóvivője később bejelentette, hogy már ismét indítanak és fogadnak légijáratokat.

A szóvivő hozzáfűzte, hogy egyelőre még nem tudják üzemeltetni az összes kifutót.

A kora reggeli órákban a Last Generation klímaaktivista csoport több tagjának a kerítésen keresztül sikerült bejutnia a legnagyobb német repülőtér területére, és odaragasztották magukat a kifutóhoz.

„Egy folyamatban lévő demonstráció miatt a légijáratok közlekedése jelenleg fel van függesztve” – figyelmeztette a repülőtér a honlapján az utasokat, és arra kérte őket, hogy egyelőre ne induljanak el a repülőtérre, és online ellenőrizzék járatuk státuszát.

A repülőtéri rendőrség azt ígérte, hogy a lehető leggyorsabban igyekeznek megoldani a helyzetet.

A klímaaktivisták szerdán reggel a Bonn-Köln nemzetközi repülőtér forgalmát állították le átmenetileg egy hasonló akcióval, és az X közösségi platformon előrebocsátották, hogy a következő hetekben világszerte folytatják a repülőterek elleni akcióikat, amelyekkel azt akarják elérni, hogy 2030-ra világszerte kivezessék a fosszilis tüzelőanyagok használatát.

"A folytatódó olaj-, gáz- és szénkitermelés és -égetés a létünket fenyegeti" - figyelmeztetett üzenetében a Last Generation.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×