eur:
390.83
usd:
358.65
bux:
72899.65
2024. július 19. péntek Emília
Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegációjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke felszólal az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2024. július 18-án. Az ülésen szavaznak Ursula von der Leyen, az Európai Bizottságnak az Európai Néppárt (EPP) által újraválasztásra jelölt eddigi elnökéről.
Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Gál Kinga: a Patrióták nem fogják támogatni a szavazáson Ursula von der Leyen újraválasztását

Az Orbán Viktor kezdeményezésére létrejött képviselő csoport nem fogja támogatni Ursula von der Leyen európai bizottsági elnöki mandátumának megújítását - mondta Gál Kinga, az EP fideszes képviselője, a Patrióták Európáért frakció alelnöke Brüsszelben.

Gál Kinga szerint: "Változás kell! Ma Európa gyengébb, mint öt éve volt." Beszédben elmondta, azért sem támogatják, mert von der Leyen nem tesz lépéseket a békéért, átengedte a migrációs paktumot, és nem védte meg a gyermekeket az LMBTQ-propagandától.

Hozzátette, korábbi elnöksége idején ártott a gazdáknak, gyengítette Európa versenyképességé, és korrupciógyanús vakcina-szerződéseket kötött.

A vezérszónok szerint Ursula von der Leyen gyengítette a tagállamok nemzeti szuverenitását is, valamint politikai zsarolásra használta az uniós eljárásokat, az uniós forrásokat.

Aláhúzta, a kettős mérce alkalmazását főszabályozássá tette, miközben a magyar EU-elnökséget bojkottálja. Mindezekkel ártott Európának - zárta beszédét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×