eur:
391.96
usd:
359.57
bux:
72294.66
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Pixabay

Olajszállító hajó süllyedt el az Indiai-óceán peremén

A hajó 16 fős legénysége eltűnt.

Elsüllyedt egy olajszállító tartályhajó Omán partjainál, a tizenhat fős legénység eltűnt - közölte kedden a közel-keleti szultanátus tengeri hajózás biztonságáért felelős hatósága.

A tájékoztatás szerint a legénység 13 tagja indiai állampolgár, három pedig Srí Lanka-i; az eltűntek után keresőakció indult.

Egyelőre nem világos, hogy a baleset következtében szivárgott-e ki olaj.

A comore-szigeteki zászló alatt hajózó Prestige Falcon nevű hajó 2007-ben épült.

A baleset a délnyugat-ománi Dukm kikötője térségében történt, közel a szultanátus olaj- és gázlelőhelyeihez. A hajózási forgalmat nyomon kísérő Marine Traffic honlap szerint a tartályhajó a jemeni Áden kikötőjébe tartott, amelynek térségében a Jemen nagy területeit, köztük a fővárost Szanaát is ellenőrző húszi lázadók november óta hajtanak végre támadásokat olyan hajók ellen, amelyekről úgy vélik, hogy Izraelhez kötődnek.

Címlapról ajánljuk
A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Trump-merénylet után a német titkosszolgálat is akcióba lendült

A Donald Trump volt amerikai elnök ellen elkövetett szombati merénylet után Németországban is megerősítették a vezető politikusok védelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.17. szerda, 18:00
Navracsics Tibor
közigazgatási és területfejlesztési miniszter
Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Nagyot ment a Dow index, több mint egy éve nem látott emelkedés

Felemás hangulatban telt a keddi kereskedés Ázsiában, ezt követően azonban Európában folytatódott az esés a tőzsdéken. Délután fontos kiskereskedelmi adat érkezett Amerikából, melynek hatására erősödni kezdett a dollár, az amerikai tőzsdék pedig emelkedtek, különösen a Dow index, amely közel 2 százalékos pluszban zárt, ami 2023 júniusa óta nem látott mértékű emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×