eur:
395.94
usd:
362.49
bux:
71925.82
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Nyitókép: x.com

Rejtélyes körülmények közt életét vesztette egy fontos orosz tábornok

Meghalt Magomed Handajev tábornok, az orosz védelmi minisztérium vizsgálóbizottsági elnöke.

Oroszország hivatalosan is megerősítette Handajev halálhírét, de ennek körülményeiről nem adtak tájékoztatást. A tábornok 61 éves volt, szülőföldjén, Dagesztánban temetik el – írja a Portfolio.

Magomed Handajev Timur Ivanov tábornok beosztottja volt: Ivanov Oroszország védelmiminiszter-helyettese volt, aki jelenleg korrupciós vádak miatt letartóztatásban várja a bíróság ítéletét. Ivanov volt a legmagasabb rangú orosz katonai vezető, akit a jelenleg zajló, korrupcióellenes akció során őrizetbe vettek.

Orosz ellenzéki lapok arról írnak: a tisztogatások azért indultak el, mert Vlagyimir Putyin orosz elnök a hadsereget és annak vezetőit hibáztatja az Ukrajna elleni invázió vártnál gyengébb eredményei miatt, illetve úgy látja, a mindent átszövő korrupció miatt nem működik elég hatékonyan az orosz haderő.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Kaiser Ferenc: taktikai okból támadhatják az ukránok a Kurszk régiót

Valószínűleg az lehet a kurszki csapások célja, hogy Oroszország csapatokat vonjon el Kelet-Ukrajnából – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense. Kaiser Ferenc arról is beszélt, hogy fegyverek és hadianyag tekintetében mennyiségbeli fölényben vannak az oroszok, az ukránok azonban ezt ellensúlyozni tudják a Nyugatról érkező modern, minőségi, sokkal megbízhatóbb és pontosabb eszközökkel.

Szépségtapasz: háromgólos győzelem a görögök ellen

A magyar női vízilabda-válogatott 12-9-re legyőzte a görögöket, s ezzel jogot szerzett arra, hogy szombaton az ötödik helyért játsszon, az olaszokkal.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.09. péntek, 18:00
Harangi Szabolcs
geológus, egyetemi tanár, az ELTE TTK Földrajz- és Földtudományi Intézet igazgatója
Kész, kihirdették! Itt van a 2024/25-ös tanév rendje

Kész, kihirdették! Itt van a 2024/25-ös tanév rendje

A Belügyminisztérium két hónappal ezelőtt megjelent tervezete után a kormány hivatalosan is kihirdette a 2024/25-ös iskolai tanév rendjét. A csütörtök este megjelent közlönyben kihirdetett rendeletből így kiolvasható, hogy mikor lesz az őszi szünet, a téli szünet és a tavaszi szünet a 2024/2025-ös tanévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 8. 21:18
×
×
×
×