eur:
393.93
usd:
363.41
bux:
71025.29
2024. július 8. hétfő Ellák
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszél, mellette Vitályos Eszter kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 25-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Különleges időpontban különleges bejelentésekre készül a kormány

Hétfő reggel 9:30-kor veszi kezdetét a Kormányinfó, ami meglehetősen szokatlan időpont.

A Portfolio szerint feltételezhetően Orbán Viktor kijevi és moszkvai útjai lesznek a bejelentések fókuszában, de gazdasági kérdések is terítékre kerülhetnek. Az eseményről, melyet Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vezet, az Infostart is részletesen beszámol majd.

Orbán Viktor pénteken tett látogatást Moszkvába, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is találkozott.

Ezt megelőzően a magyar kormányfő az általa békemissziónak nevezett küldetés keretében Kijevben is járt, ahol Vololimir Zelenszkij ukrán államfővel tárgyalt.

Mindezek fényében - a Portfolio szerint - nem lenne meglepetés, ha a hétfői sajtótájékoztató témáit ez a két miniszterelnöki út határozná meg. Az elmúlt napokban az Európai Unió más vezetői sem hagyták szó nélkül, hogy Orbán Viktor a soros EU-elnökség keretében milyen diplomáciai tevékenységet folytat.

Minden bizonnyal az amerikai elnökválasztás előtti érdekes helyzet is előkerül, valamint Donald Trump kiszivárgott béketerve.

Címlapról ajánljuk

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×