eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az Amazon internetes kiskereskedelmi óriásvállalat raktárának bejárata az Illinois állambeli Waukeganben 2021. február 2-án. Az Amazon bejelentette, hogy Jeff Bezos vezérigazgató az év során lemond posztjáról, és helyét Andy Jassy, az Amazon internetes kiskereskedelmi vállalat felhő alapú platformjáért felelős Amazon Web Services (AWS) vezetője veszi át.
Nyitókép: MTI/EPA/Tannen Maury

Katonai kiberfejlesztést kap Ausztrália az Amazontól

A vállalat felhőszolgáltatási részlege 1,3 milliárd amerikai dolláros szerződést írt alá az ausztrál kormánnyal, ennek keretében három adatközpontot húznak fel, amelyek a kontinensország segítségére lesznek a katonai információk tárolásában, megosztásában, valamint adatelemzésre is alkalmasak lesznek mesterséges intelligencia segítségével.

Az Amazon Web Services nem teljesen új területre lép be: már az amerikai és a brit kormánynak is nyújtanak felhőalapú számítástechnikai szolgáltatásokat - írja a Financial Times cikke nyomán a Portfolio.

Ausztrália az új IT-infrastruktúrával hírszerzési és katonai információkat tárolhat és oszthat meg, és mesterséges intelligenciát használhat az adatelemzéshez.

Ausztrália tagja a Five Eyes hírszerzési szövetségnek, amely magába foglalja az Egyesült Királyságot, Új-Zélandot, Kanadát és az Egyesül Államokat. Richard Marles ausztrál védelmi miniszter szerint az Amazonnal való megállapodás növeli az Egyesült Államokkal való "interoperabilitást", és biztosítja, hogy a jövőben sokkal rugalmasabb, ütőképesebb, hatékonyabb, halálosabb, modernebb és erősebb védelmi rendszerrel rendelkezzen az ország.

Rachel Noble, az ausztrál hírközlés főigazgatója szerint a felhőalapú mesterséges intelligencia használata megerősíti az ország 10 különböző kormányzati ügynökséget érintő hírszerzési munkáját. Véleménye szerint

a mesterséges intelligencia alkalmazása a nemzetbiztonsági szempontból fontos adatok gyűjtésére, és osztályozására "megváltoztatja a játékmenetet a megszerzett adatok megértése szempontjából"

- írja a lap.

Mike Bareja, az ASPI agytröszt kiber-, technológia- és biztonsági részlegének igazgatóhelyettese szerint a jövőbeni autonóm fegyverrendszerek adatmegosztást és egységes felhőt igényelnek. Mint mondta, a hírszerzési és katonai műveletek ma már adatműveletek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×