eur:
400.38
usd:
362.83
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga
Donald Trump volt amerikai elnök (k) a manhattani büntetőbíróság tárgyalótermében pere újabb tárgyalási napján, 2024. május 28-án. Trump ellen Alvin Bragg, a demokrata párt színeiben megválasztott kerületi ügyész emelt vádat 2023-ban.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Andrew Kelly

Csak a kampányhajrában hirdetnek ítéletet a Trump-ügyben

Őszre halasztották Donald Trump New York-i büntetőperében az ítélet kihirdetését, a lépést a volt elnök és republikánus elnökjelölt kezdeményezte még hétfőn.

Juan Merchan bíró helyi idő szerint kedden meghozott döntését megelőzte, hogy Alvin Bragg, a bűnvádat emelő kerületi ügyész közölte, nem ellenzi a halasztást.

A bíró eredetileg július 11-re tűzte ki az ítélet megállapításáról szóló tárgyalást, ez mindössze négy nappal előzte volna meg a Republikánus Párt országos elnökjelölő konvenciójának kezdetét, ahol a várakozások szerint Donald Trump hivatalosan is elnökjelöltté válik.

Donald Trump és jogi képviselői hétfőn kérték az ítélethirdetés elhalasztását, és ezzel egy időben a bűnösséget megállapító esküdtszéki döntés megsemmisítését is kérelmezték. A kérelem benyújtása egybeesett a Legfelsőbb Bíróság aznap hozott döntésével arról, hogy egy volt elnököt büntetlenség illet meg a hivatali ideje alatt az elnöki feladatainak ellátásához kapcsolódó cselekedetei miatt.

Alvin Brag kerületi ügyész kedden közölte, nem lát jogi alapot a Donald Trump bűnösségét megállapító ítélet megsemmisítésére, de a büntetés mértékéről szóló bírósági tárgyalás elhalasztását nem ellenzi.

Juan Merchan bíró kedden közölte, hogy helyt adott a kérelemnek, és

szeptember 18-án délelőtt 10 órára tűzi ki a büntetési tételről szóló új tárgyalást,

hozzátéve: "amennyiben ez továbbra is szükséges".

Donald Trumpot május végén mondta ki bűnösnek az esküdtszék a többi között üzleti iratok meghamisításának bűncselekményében, amely hallgatási pénzek 2016-os kifizetéséhez kapcsolódott.

Címlapról ajánljuk

Egészen új rakétákkal támadta Irán Izraelt, de a fegyverek látványos kudarcot vallottak

Az InfoRádónak nyilatkozó Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy a még tesztelés alatt álló rakéták 12-15 perc alatt képesek elérni Izraelt. Ennél nagyobb eredményt azonban egyelőre nem tudtak felmutatni az irániak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Egymás után kongatják a vészharangot, nagy baj van az európai autógyártóknál

Jelentős kihívásokkal kell szembenézniük az európai autógyártóknak, ami abból is tükröződik, hogy az éves előrejelzéseiket egymás után vágják vissza ezek a cégek. Az elmúlt hetekben-hónapokban annyi profit warning érkezett, hogy lassan már tényleg nem marad olyan európai gyártó, aki ne kényszerült volna a tervei visszafogására. Az elektromos átállás már alapvetően is az autóipar történetének egyik legnagyobb változását hozta el, de a helyzetet tovább bonyolítja a kihívásokkal teli makrokörnyezet, a kínai piacon való helytállás nehézségei, és az újonnan megjelenő szereplők által támasztott verseny.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×