eur:
394.54
usd:
365.62
bux:
0
2024. július 4. csütörtök Ulrik
III. Károly brit király a londoni uralkodói rezidenciához, a Buckingham-palotához érkezik 2022. szeptember 9-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő az előző nap, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Bemutatták III. Károly portréfotóját, még a betegség előttről

A királyi portré mindössze pár hónappal azelőtt készült, hogy az uralkodó rákbetegségét nyilvánosságra hozták.

A 75 éves uralkodó, akit jelenleg rákos betegséggel kezelnek, mosolyogva pózol a portrén, amelyet az Egyesült Királyságban a fegyveres erők napja alkalmából tettek közzé - írja a hirado.hu.

A portréfotót Hugo Burnard fényképész készítette még tavaly novemberben, nem egészen három hónappal azelőtt, hogy III. Károly bejelentette rákos megbetegedését.

A fotós a The Telegraph-nak azt nyilatkozta:

"Egyszerre a formaság és annak az ellentéte. A király büszkén viseli a kitüntetéseit, de nem azok a kép főszereplői. Magával ragadó fotó."

A képen III. Károly sejtelmes mosollyal látható, ahogy kitüntetéseivel feldíszítve, kardját markolva pózol a kamerának.

Károly rákdiagnózisának híre azután látott napvilágot, hogy megnagyobbodott prosztatája miatt műtéten esett át. Az orvosok ekkor fedezték fel az elváltozást, amely további kezeléseket igényelt. A Buckingham-palota később tisztázta, hogy nem prosztatarákról van szó - írják.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The Royal Family (@theroyalfamily) által megosztott bejegyzés

Címlapról ajánljuk
Yann Caspar: olyan ellentétek vannak a francia társadalomban, amelyek már erőszakhoz is vezethetnek

Yann Caspar: olyan ellentétek vannak a francia társadalomban, amelyek már erőszakhoz is vezethetnek

Amikor a politikai berendezkedés, ha nem is az összeomlás, de a leállás szélén van, akkor általában a francia történelem azt mutatja, hogy jönnek az erőszakos cselekmények – mondta Yann Caspar, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a francia társadalom megosztottságáról, a nemzetgyűlési választások második fordulója után előálló forgatókönyvekről és a Nemzeti Tömörülés előtt álló csapdahelyzetről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×