eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Halálos baleset a miniszterelnök konvojában

Egy idős nő hajtott be a lezárt kereszteződésbe Stuttgartban.

Súlyos balesetet szenvedett hétfő délelőtt két, a reptérre tartó Orbán Viktor konvoját kísérő motoros rendőr, miután összeütköztek egy BMW-vel. Mindkét rendőrt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, egyikük életét végül nem is sikerült megmenteni – írja a Telex a Bild cikkére hivatkozva.

A német lap szerint a BMW-t vezető 69 éves nő nem vette észre, hogy a miniszterelnöki konvoj miatt motoros rendőrök zárták le a kereszteződést. Így egyikükbe beleütközött, majd egy társába is belecsúszott.

A Blikk megkeresésére Orbán Viktor sajtófőnöke közölte: a miniszterelnököt szállító autó nem volt érintett a balesetben.

„Orbán Viktor kondoleáló levelet küldött a német kancellárnak és a stuttgarti rendőrfőnöknek; a megrendülését és együttérzését fejezte ki a tragikus baleset kapcsán”
– mondta a portálnak Havasi Bertalan.

Orbán Viktor a helyszínen nézte végig a skótok elleni győztes meccset, ezután indult el a reptérre hétfőn délelőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Sorra érik a válságok az EU-t, ezért muszáj nagyhatalommá válnia

Az elmúlt években az Európai Unió politikáját egyre inkább a gazdaságbiztonság és a stratégiai autonómia erősítésének célja határozza meg. Az EU-nak globálisan kell versenyeznie a zöld és digitális átmenethez szükséges, véges mennyiségű erőforrásokért, miközben az Egyesült Államok és Kína közötti globális dominanciaverseny is áthatóbbá vált. A Covid-19 világjárvány és az ukrajnai háború rávilágítottak az EU túlzott külső függőségeinek problémájára. A nehézségek viszont rávilágítanak, hogy az uniónak nagyhatalommá kell válnia, hogy csökkenjen kitettsége gazdasági riválisaival szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×