eur:
393.79
usd:
365.48
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Az újraválasztásáért induló Vlagyimir Putyin orosz elnök moszkvai kampányközpontjában az elnökválasztás utolsó napjának éjszakáján, 2024. március 18-án. A választóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatások eredményei, illetve szavazatszámlálás első eredményei szerint Putyin fölényesen vezet.
Nyitókép: MTI/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Ukrajna tárgyalóasztalhoz ültetné Moszkvát

Oroszország is részt vehetne a következő békecsúcson.

Bár a Kreml többször is világossá tette, hogy nem áll szándékában részt venni az Ukrajna által szorgalmazott béketerv megvalósításában, Andrij Jermak, Zelenszkij elnök főtanácsadója azonban most felvetette a lehetőséget, hogy Oroszország is meghívást kapjon a következő békecsúcsra – írja a 24.hu. a Bloomberg cikkére hivatkozva.

Jermak szerint a legutóbbi, svájci békekonferencián elfogadottak értelmében folytatják a munkájukat az egyes munkacsoportok, és ennek eredményeit beépítik abba a közös béketervbe, amit számos ország támogathat majd a következő békecsúcson.

Úgy gondoljuk, hogy arra meg lehet majd hívni Oroszország képviselőjét is – fogalmazott az ukrán elnök tanácsadója.

A Bloomberg cikke emlékeztet: Ukrajna béketervében mindig is szerepelt végső célként Moszkva tárgyalóasztalhoz ültetése, de csak azok után, hogy Kijev megszerzi a nagyhatalmak vezetőinek támogatását azon követeléséhez, hogy az orosz erők vonuljanak ki a megszállt területekről, és ismerjék el Ukrajna határait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×