eur:
396.72
usd:
371.46
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Szerhij Rebrov, a Ferencváros labdarúgócsapatának ukrán vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott Mezőkövesd Zsóry FC - Ferencvárosi TC mérkőzésen a mezőkövesdi városi stadionban 2018. augusztus 25-én. Mezőkövesd - Ferencváros 0-1.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Botrány a vereség után: kiküldték Szerhij Rebrovot az öltözőből az ukrán játékosok

Ma tizenegy játékos van a pályán, de otthon milliók küzdenek a győzelemért – mondta a Románia elleni vereség után Andrij Sevcsenko, az Ukrán Labdarúgó-szövetség elnöke. Egykori csatártársának, Szerhij Rebrovnak viszont éppen az a tizenegy játékos okoz gondot, akit a pályára küldött Münchenben.

Aligha így képzelték a startot az ukrán válogatott labdarúgói. A román válogatott 3-0-s győzelme szakértők szerint minden kétséget kizáróan megérdemelt volt, még akkor is, ha kellett hozzá az amúgy kiemelkedő tehetségnek tartott Real Madrid-kapus, Andrij Lunyin két nagy hibája.

Beszámolók szerint a játékosokat annyira elkeserítette a vereség, hogy a mérkőzés után az öltözőben válságtanácskozást tartottak. Egy valaki azonban nem volt jelen, mégpedig a csapat edzője, Szerhij Rebrov. A szövetségi kapitány szerint a játékosai kérték fel arra, hogy "hagyja el az öltözőt".

Ennek okát Rebrov nem közölte, azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a vereség – mint fogalmazott – valamennyiüket rendkívül megrázta. A sajtónak nyilatkozva elismerte, hogy a müncheni kudarc után szükség volt a vitára.

"Senki sem számított ilyen eredményre. Sokat birtokoltuk a labdát, de helyzeteket nem tudtunk kialakítani" – értékelt az egykori ukrán válogatott labdarúgó, aki 2018 és 2021 között a Ferencváros sikeres edzője is volt.

Az öltözői válságtanácskozásról érdemben semmi sem szivárgott ki. A mérkőzést követően annyi vált ismertté, hogy a csapat "sztárjai", Mihajlo Mudrik és Olekszandr Zincsenko bocsánatot kért a szurkolóktól, Andrij Lunyin kapus pedig játékostársaitól.

Rebrov ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy a vereség ellenére előre kell tekinteni: Ukrajna az E csoportban pénteken Düsseldorfban Szlovákiával találkozik. "Nehéz meccs vár ránk, az itt és mostra kell koncentrálnunk, és a Románia elleni vereséget el kell felejtenünk" – idézte a német sajtó Rebrovot.

A ZDF német közszolgálati televízió elemzésében egyáltalán nem a románok ellen elszenvedett vereségre helyezte a hangsúlyt. Utalt arra, hogy a több mint két éve tartó orosz háború sújtotta ország számára rendkívül fontos üzenet az Európa-bajnokságon való részvétel. Ukrajnában minden valószínűség szerint sokan nézték a meccset. Annak ellenére, hogy különösen az ország keleti részén a háború miatt ez csak időlegesen és az orosz hadsereg folyamatos támadásainak fenyegetése közepette lehetséges – hangsúlyozta a ZDF.

A müncheni mérkőzéssel szinte egy időben Harkivtól mintegy 140 kilométerre újabb orosz rakétatámadások voltak. A ZDF riportere a helyszínről arról tudósított, hogy

az ukrán katonák még a lövészárkokban is igyekeznek nézni a válogatott mérkőzéseit.

Legalábbis akkor, amikor a harcokban éppen nincs rájuk szükség.

A televízió idézte Rebrovot is, aki hangsúlyozta, hogy az Eb-n való ukrán részvétel politikai jelzés is. Az ukrán válogatott tisztában van szereplésének fontosságával – hangsúlyozta az edző, kiemelve azt is, hogy a futball legalább rövid időre eltereli az emberek figyelmét a háború borzalmairól.

Hasonlóan nyilatkozott Münchenből még a mérkőzés előtt Andrij Sevcsenko, a korábbi kiváló labdarúgó és edző, aki jelenleg a Ukrán Labdarúgó Szövetség elnöke.

"Ma tizenegy játékos van a pályán, de otthon milliók küzdenek a győzelemért"

– hívta fel a figyelmet az ukrán labdarúgás egyik legnagyobb egyénisége

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×