eur:
396.22
usd:
370.79
bux:
70934.79
2024. június 26. szerda János, Pál
Terrorist Group Over City View Banner Flat Vector Illustration
Nyitókép: gmast3r / Getty Images

Be kellett vetni az orosz különleges erők egységeit - videó

Rosztov-na-Donu város börtönébe, egy fogolyzendülésnek a leverésére vezényelték ki az orosz különleges erőket.

A kommandósoknak megöltek hat fegyencet, miközben kiszabadították azt a két börtönőrt, akiket a lázadók ejtettek foglyul. A lövöldözés közben meghalt elítéltek állítólag valamennyien az Iszlám Állam terrorszervezethez tartoztak - közölte a Reuters.

Az orosz állami média szerint néhányukat terrorcselekmény miatt ítélték el, és azzal vádolják őket, hogy kapcsolatban állnak az Iszlám Állam fegyveres csoporttal, amely vállalta a felelősséget egy moszkvai koncertterem ellen márciusban elkövetett merényletért. A hat túszejtő – akik egyike az Iszlám Állam által használt zászlós, arab feliratos fejpántot viselt –, kiütötte az ablakrácsokat és kötélen több emeletnyit lemászott, majd késsel és tűzoltófejszével túszul ejtette az őröket.

A 112 Telegram csatorna által közzétett videón egyikük egy késsel hadonászott a megkötözött őr mellett. Azt követelte, hogy társaival együtt engedjék szabadon.

Az orosz különleges erők azonban úgy döntöttek, hogy megrohanják a börtönt. "A bűnözőket megsemmisítették" - áll az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat közleményében, amely szerint "különleges műveletet" hajtottak végre, hogy kiszabadítsák a túszokat.

"A túszként fogva tartott alkalmazottakat elengedték, ők nem sérültek meg" - jelentették hivatalos források.

Az Iszlám Állam nevű muszlim fegyveres csoport kisebb egységre bomlott, miután Irakban és Szíriában vereséget szenvedett. Ezek a terroristacsoportok számos halálos támadást hajtottak már végre szerte a világon. Az egyik legsúlyosabb a Moszkva melletti Crocus koncertközpont elleni márciusi merénylet volt, amelyben 145-en meghaltak és több mint 500-an súlyosan megsebesültek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Brüsszeli figyelmeztetés: Magyarország súlyos kihívásokkal küzd

Brüsszeli figyelmeztetés: Magyarország súlyos kihívásokkal küzd

Magyarország strukturális problémákkal küzd, amely jól látszott a gazdasági teljesítmény heves kilengéseiben is. Továbbra is aggodalomra ad okot a korrupcióellenes keretrendszer és a jogalkotás minősége, ami negatív hatással van az üzleti környezetre. Mindezek, kiegészítve a szelektív ágazati különadókkal és állami támogatásokkal együttesen csökkentették a versenyt. Ezeken túl a helyreállítási források elvesztésének kockázata is fenyegeti a magyar gazdaságot – többek között ezek olvashatók ki az Európai Bizottság friss konvergenciajelentéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×