eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Ezúttal egy bírónő esett ki az ablakon Moszkvában

Natalija Larina az orosz vezetés ellenségeinek megbüntetéséről és az FSZB pártfogásáról vált híressé. A hatóságok nem tartják kizártnak, hogy átverés áldozataként követhetett el öngyilkosságot.

A nyomozók a többi között azt a felvetést is ellenőrzik, hogy a nő nagy összeget veszített „telefonos csalók” jóvoltából. Nem sokkal halála előtt rendőrségi feljelentést tett azok után, hogy ismeretlenek meggyőzték: menekítse át banki betétjét egy másik számlára, mert a sajátját olyan emberek veszélyeztetik, akik megtakarítását az ukrán fegyveres erők támogatására próbálják majd átutalni - írja a Daily Mail híradása nyomán az Index.

Larina bedőlt a minden alapot nélkülöző átverésnek, és egymillió rubelt, valamivel több mint négymillió forintot utalt át egy anonim számlára. Bottal üthette a pénz nyomát. Nem ő a csalás egyetlen áldozata. Az elmúlt hónapokban sok oroszt tettek lóvá hasonló figyelmeztetéssel.

A bírónőt nagyon felzaklatta, hogy átverték, ezért egy búcsúüzenet után véget vetett az életének

- írják. Azonban sem az öngyilkosságot, sem az odáig vezető utat hivatalosan egyelőre nem erősítették meg.

Natalija Larina több mint tizenöt évig volt bíró, halála hónapokkal azután történt, hogy váratlanul felmondott a Taganszkij bíróságon, ahol nagy horderejű ügyek kötődtek a nevéhez. Az ő utasítására helyezték 2015-ben előzetes letartóztatásba Pjotr Pavlenszkij művészt, aki politikai tiltakozása jeleként felgyújtotta az FSZB Lubjanka téri épületének bejárati ajtaját. Korábban a keményvonalas bolsevikok ellen hozott szigorú ítéleteket. A közlekedési minisztérium tisztviselőjét, Vladimir Makarovot lánya szexuális zaklatása ügyében ítélte el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×