eur:
396.68
usd:
371.3
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Unsplash

Beperelik a Netflixet az egyik sikersorozata miatt

Fiona Harvey szerint a Baby Reindeer sorozat valótlan képet festett róla, rossz színben tüntette fel, ezért kártérítést követel.

Fiona Harvey szerint a netflixes Baby Reindeer írója és egyben főszereplője, a skót humorista Richard Gadd róla mintázta a sorozatban látható Martha karakterét, aki zaklatja a főszereplő Donny Dunnt - írja a BBC beszámolója nyomán a 444.hu.

A nő ugyanebből az okból nem sokkal a sorozat megjelenése után már körbejárta a brit sajtót, hogy elmondja, a sorozatban bemutatott dolgok valótlanságok, még Piers Morgan műsorába is elment letagadni a történteket.

Keresetét csütörtökön nyújtotta be egy kaliforniai bíróságon, azzal érvelve, hogy a Netflix hazugságokat terjesztett róla a sorozat több mint 50 millió nézőjének.

Fiona Harvey 170 millió dollár kártérítést követel a streamingszolgáltatótól, mert szerinte a Baby Reindeerben hamis képet festettek róla, mikor elítélt bűnözőként jelenítették meg, aki zaklatásért ült.

Tagadja azt is, hogy szexuálisan bántalmazta volna Richard Gaddet, szerinte a Netflix "azért mondta ezeket a hazugságokat, mert ez jobb történet volt, mint az igazság, és a jobb történetek pénzt hoztak". A BBC-nek azt nyilatkozta, biztos benne, hogy megnyeri a pert.

A Baby Reindeer azzal indul, hogy "ez egy igaz történet", a végén pedig azzal zárul, hogy a sorozat "valós eseményeken alapul: de bizonyos karakterek, nevek, események, helyszínek és párbeszédek dramaturgiai célokból kitaláltak".

Címlapról ajánljuk

Gól nélküli döntetlennel búcsúztak az ukránok, a belgák nyolcaddöntősök

A belga válogatott gól nélküli döntetlent játszott az ukránokkal a labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Stuttgartban, ezzel az ukránok búcsúztak a kontinenstornától, a rivális pedig bejutott a nyolcaddöntőbe.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×