eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Unsplash

Rohamoztak az orosz páncélosok, de a fogadtatástól hamar megtört a lendületük - videó

A jelek szerint elkezdtek megérkezni az amerikai lőszerek az ukrán frontra, a rövid idő alatt szétlőtt orosz tankrohamról készült felvétel is erről tanúskodik.

Az ütközet Csasziv Jarnál történt, Bahmuttól délnyugatra - írja a Portfolio. Egy ideig úgy festett, hogy a város hamar orosz kézre kerül, azonban most úgy tűnik, hogy az ukrán erőknek sikerült lelassítani az orosz előrenyomulást a térségben. Hozzáteszik, eltérő források szerint az oroszok betörtek a város keleti agglomerációjába, de a nagyobb, nyugati terület még nem került ostrom alá.

A most feltöltött videofelvételen az látható, ahogy

az orosz páncélosok Csasziv Jar külvárosa felé tartanak, de egy korábban telepített aknamező és az ukrán tüzérség gyorsan szétveri a rohamot.

Az oroszok egy T-80BV, egy T-90M harckocsit és egy BMP-2-es lövészpáncélost vesztenek. A túlélők visszavonultak.

A lap azt írja, a roham sikeres visszaverésében közrejátszhatott, hogy az USA által küldött fegyver- és lőszerszállítmányok ismét elkezdtek megérkezni az ukrán frontra. Ez vélhetően jó hatással volt az ukrán erők moráljára, és lelassította az offenzívát.

A videót itt tekintheti meg:

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Örülhet a radikális jobboldal az exit poll szerint

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×