eur:
395.47
usd:
368.41
bux:
71942
2024. július 2. kedd Ottó
18 May 2024, Bavaria, Munich: Climate activists stuck to a runway access road at Franz-Josef-Strauß Airport early this morning. Climate protection activists paralyzed Munich Airport early on Saturday morning. The activists had reached the inner area of the airport grounds. According to their own statements, members of the so-called Last Generation had planned to enter the airport grounds in order to block at least one of the two runways. Photo: Karl-Josef Hildenbrand/dpa (Photo by Karl-Josef Hildenbrand/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: Karl-Josef Hildenbrand/picture alliance via Getty Images

Klímaaktivisták bénították meg a müncheni repteret

Mintegy három órára le kellett zárni a müncheni nemzetközi repülőteret szombat reggel, miután klímaaktivisták egy csoportja bejutott a futópályákhoz. Mintegy 60 járatot töröltek, de budapestieket – a Liszt Ferenc-repülőtér honlapja szerint – nem érintett az eset.

A rendőrség beszámolója szerint mind a nyolc klímaaktivistát letartóztatták, köztük a futópályák különböző részein kettesével leülő hat embert is, akik úgy jutottak be a zárt területre, hogy átvágták a repülőtér biztonsági kerítését.

A repülőtér szóvivője közölte: csaknem két óra elteltével a két futópálya egyikét újra megnyitották, majd körülbelül egy órával később a másodikat is. Az ideiglenes zárlat miatt csaknem tíz járatot átirányítottak, körülbelül hatvanat töröltek, és a délelőtti időszakban előfordulhatnak késések.

A szombati akcióért a múltban hasonló tiltakozásokat végrehajtó Last Generation klímacsoport vállalta a felelősséget, amely – állítása szerint – ezzel kívánta megzavarni a pünkösdi hosszú hétvégét. A klímacsoport a légi közlekedést jelentős mértékben felelősnek tartja a globális felmelegedésért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A bank bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×