eur:
386.84
usd:
355.91
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál
Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálatának 2024. április 12-én közreadott felvételén az orosz légierő egyik Ka-52-es helikoptere rakétákat lő ki ukrán célpontokra egy meg nem nevezett helyszínen.
Nyitókép: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

Az ukrán offenzíva legfontosabb települését foglalták most vissza az oroszok

Az elmúlt hetekben az oroszok több települést is elfoglaltak Ukrajnában, április 29-én a 2023-as nyári ukrán offenzíva legnagyobb sikerének számító Robotine települést vették vissza az orosz csapatok.

Az orosz Rybar X csatornája beszámolt arról, hogy az oroszok hosszú küzdelmek után bevették a Zaporizzsja megyében található Robotine települést. A falu azért bír különös katonai jelentőséggel, mivel korábban Moszkva kifejezetten megerősítette a települést, és Ukrajna a 2023-as nyári offenzíva egyik legnagyobb fegyvertényeként elfoglalták a települést – írja a Portfolio.

Tavaly az ukránoknak ott sikerült áttörniük a megerősített orosz védelmi vonalat, de később a támadó ukrán alakulatok kifogytak, ezért Oroszországhoz került a kezdeményezés. A frontszakaszon eleinte lassan nyomultak előre az orosz egységek, de Robotine településnél megakadt a hadművelet.

Korábban arra lehetett számítani, hogy a moszkvai hadvezetés a térségben fogja összevonni a seregeit, hogy aztán Orihiv városa felé induljanak. Ez sokáig elmaradni látszott, az ostromlott település elfoglalása viszont lendületet adhat az újabb orosz offenzívának.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Bóka János: három fő prioritásunk lesz az uniós elnökség idején

Intézményi, biztonsági és politikai szempontból is bizonytalan helyzetben veszi át Magyarország július 1-jén az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, de jól haladnak az előkészületek, és a váratlan helyzetek kezelésére is képesek lesznek - mondta Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter egy háttérbeszélgetésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×