eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
PARIS, FRANCE - JANUARY 12: The flag of the Paris 2024 Olympic Games is seen near the French national flag and the European flag at the entrance of the Elysee Palace during the first weekly cabinet meeting following a government reshuffle at the presidential Elysee Palace on January 12, 2024 in Paris, France. Frances new prime minister Gabriel Attal unveiled his cabinet overnight, two days after he was appointed. (Photo by Chesnot/Getty Images)
Nyitókép: Chesnot / Getty Images

Durván elszállhat a párizsi olimpia költségvetése

Ötmilliárd eurót is rákölthetnek a franciák a világversenyre.

Az insidethegames.biz portál idézte a francia számvevőszék elnökének, Pierre Moscovicinek vélekedését, aki a France Internek nyilatkozva beszélt a kiadások további növekedéséről. A párizsi kormány eredendően 1,7 milliárd eurónyi közpénzt szánt az ötkarikás játékokra, ám az összeg a legutóbbi időben is jelentősen megugrott a rendőröknek az olimpiával kapcsolatos bónuszok kifizetése miatt. Csak ez az egy tétel mintegy 500 millió euróval emelheti a közszámlát - írta a portál.

A cikk szerint négy hónappal a nyári játékok rajtja előtt a rendezési költségek becsült összege körülbelül 9 milliárd euró, amelynek kisebb része állami pénz, nagyobb részét szponzorok, különböző magáncégek állják.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×