eur:
394.83
usd:
367.9
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Szergej Sojgu védelmi miniszter megbeszélést folytat a moszkvai Kremlben 2024. február 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Alekszandr Kazakov

Oroszország beindult: új egységek hadba küldéséről döntött

Szergej Sojgu védelmi miniszter két új hadtest felállítását jelentette be.

Kiadta napi ukrajnai háborús hírszerzési jelentését a brit védelmi minisztérium. A Portfolio cikke szerint két új hadtestet hoznak létre még az idén – ezt március 20-án jelentette be Szergej Sojgu. Ezen felül további 14 hadosztályt és 16 dandárt is formálna az orosz védelmi miniszter.

A pontos típus, a telepítés helyszíne és az alakulatok összeállítása még nem derült ki, de a gépesített, páncélozott, tüzérségi és logisztikai eszközök keverékét valószínűsíti a brit védelmi minisztérium. Szerintük reális esély van arra, hogy az új formációk szorosan kapcsolódnak a korábbi bejelentésekhez, amelyeknél szintén egységek létrehozásáról nyilatkozott a moszkvai hadvezetés.

Oroszország sikeres toborzási kísérleteire tekintettel, az új egységeket várhatóan fel tudják majd tölteni, de a britek szerint az is kérdéses, hogy miként tudják kiképezni és felszerelni, mert ebben már hasonló gondokkal küzdenek a már meglévő alakulatok is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Kicsit kezd magára találni Amerika

Kicsit kezd magára találni Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×