eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium a félidős kongresszusi választások után három nappal, 2022. november 11-én.
Nyitókép: MTI/AP/J. Scott Applewhite

Washington: az USA újból szállítana fegyvereket Ukrajnának

Nevük elhallgatását kérő amerikai kormánytisztviselők azt közölték, hogy a Biden-adminisztráció hamarosan 400 millió dollárnyi fegyvert küld Kijevnek.

A segély finanszírozásához a pénz az amerikai hadsereg beszerzései után maradt összegekből származik - írja a Reuters. A brit hírügynökség emlékeztet rá, hogy az USA hadserege sok fegyvert és felszerelést adott át a saját készleteiből, és ezeket folyamatosan pótolják. Az utolsó vásárlás tavaly decemberben volt, de akkor teljesen kimerítették a rendelkezésre álló kereteket.

Az azóta fel nem használt összegek némi lehetőséget biztosítanak az Biden-kormányzatnak arra, hogy folytassa Ukrajna katonai segélyezését. A jelenleg hatalmon lévő demokraták a háború kitörése óta aktívan támogatják az oroszok ellen küzdő ukránokat. Ellenben az ellenzéki republikánusok és Donald Trump korábbi elnök ellenzi a kijevi kormányzat segélyezését.

A washingtoni képviselőház republikánus elnöke, Mike Johnson hónapok óta nem hajlandó napirendre tűzni a Kijevnek korábban beígért támogatás szavazását. Viszont a törvényhozás alsó házának jóváhagyása nélkül az amerikai kormány sem tudja folyósítani a 60 milliárd dolláros segélyt.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×