eur:
394.46
usd:
354.52
bux:
72924.84
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
A 2020. április 28-án közreadott légifelvételen az easyJet, a Ryanair és a Lufthansa légitársaságok repülőgépei a berlini Schönefeld repülőtéren április 23-án. A légitársaságok a koronavírus-járvány kapcsán bevezetett utazási korlátozások miatt nem indítják járataikat.
Nyitókép: MTI/EPA/Oliver Lang

Németországban újból sztrájkok bénítják a közlekedést

Sztrájkhullám okoz fennakadásokat a németországi vasúti és légi közlekedésben, miután csütörtökön a mozdonyvezetők, két repülőtér biztonsági személyzete és a Lufthansa légitársaság földi személyzete is beszüntette a munkát.

A teljes fizetés mellett munkaidejük csökkentését követelő vonatvezetők csütörtökön hajnali 2 órakor kezdődött és 35 órásra tervezett sztrájkja miatt a német vasúti közlekedést üzemeltető Deutsche Bahn arra figyelmeztette az utasokat, hogy megszokott szolgáltatásainak csak a töredékét tudja nyújtani.

A januári német vasutassztrájk alatt a Deutsche Bahn csak minden ötödik járatát tudta elindítani.

A frankfurti és a hamburgi repülőtéren csütörtökön a biztonsági dolgozóik sztrájkja miatt törölték az induló járatokat. A munkabeszüntetés az ágazati becslések szerint mintegy 250 ezer utast érinthet.

A két forgalmas légikikötő és a Lufthansa földi személyzetének péntekig tartó sztrájkját a Verdi szakszervezet szervezi.

A Lufthansa helyzetét tovább nehezítheti, hogy szerdán légiutas-kísérői is a sztrájkra szavaztak, és szakszervezetük bejelentette, hogy mérlegeli a következő lépéseket.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×