eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a haza hőseinek napja alkalmából rendezett ünnepségen a moszkvai Kreml Szent György termében 2023. december 8-án. Putyin bejelentette, hogy indul a 2024-es oroszországi elnökválasztáson. Jelenlegi államfői mandátuma 2024. május 7-én jár le.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Valerij Sarifulin

Vlagyimir Putyin egyetemisták előtt: "mi tiszteletben tartjuk partnereink érdekeit"

Szerinte Oroszországnak a saját felfogása szerint kell élnie, a nemzeti érdekeitől vezéreltetve.

Az Oroszországi Föderáció sohasem fogja megengedni, hogy semmibe vegyék az érdekeit - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön Kalinyingrádban, egy egyetemi hallgatókkal tartott találkozón.

"Az országnak a saját felfogása szerint kell élnie, a nemzeti érdekeitől vezéreltetve. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy mi semmibe akarnánk venni mások érdekeit. Az, hogy a saját érdekeink vezérelnek bennünket, és hogy sikerre törekszünk, azt jelenti, hogy tiszteletben tartjuk partnereink érdekeit. Mi ezt tesszük, sohasem engedjük meg, hogy Oroszország érdekeit semmibe vegyék" - mondta Putyin a Kalinyingrádi területen egyetemi hallgatókkal tartott találkozón.

Az orosz államfő megjegyezte, hogy álláspontját a város egyetemének névadója és egykori lakója, Immanuel Kant német filozófus elvei alapján fogalmazta meg.

Az orosz államfő Kalinyingrádban részt vett egy, az exklávé fejlesztéséről szóló tanácskozáson, és találkozott Anton Alihanov kormányzóval.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×