eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Székelyudvarhely, 2023. december 19.A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának összeomlott épületrésze 2023. december 19-én. Az előző napon történt falomlásban egy 17 éves diák életét vesztette. A romok alól három diákot sikerült kimenteni, egy súlyosan, kettő könnyebben megsérült.
Nyitókép: MTI/Veres Nándor

Meghalt a székelyudvarhelyi falomlás kómában lévő fiatal sérültje

Elhunyt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részben leomlott diákotthonának súlyos sérüléseket szenvedett, Marosvásárhelyen ápolt áldozata - közölte az Agerpres hírügynökséggel a Maros megyei klinikai sürgősségi kórház szóvivője.

Mariana Negoita a román hírügynökségnek elmondta: a lány - akinek állapota a december 18-i szerencsétlenség óta válságos volt - helyi idő szerint 15.30 órakor hunyt el a kórházban. "A marosvásárhelyi orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hogy megmentsék" - mondta a szóvivő.

A lány a harmadik áldozat volt, akit kimentettek a tűzoltók a falomlás romjai közül. Eszméletlen állapotban volt, de a mentőorvosoknak sikerült újjáéleszteni, válságos állapota miatt Marosvásárhelyen ápolták.

A tragédia 2023 december 18-án történt. Akkor az Infostarton is beszámoltunk, hogy életét vesztette egy 17 éves diák Székelyudvarhelyen, akit a Tamási Áron Gimnázium diákotthonának egy leomlott épületrésze temetett maga alá. A romok alól három diákot sikerült kimenteni, kettő közülük nincs életveszélyben a harmadik kómában van. Ő halt meg most.

Beszámoltunk arról is, hogy pár nappal később őrizetbe vették annak az építési cégnek az ügyvezetőjét, amelyet felelősnek tartanak a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában történt falomlásért.

Édeanyja is ott volt

A fiú édesanyja ápolónőként dolgozik a sürgősségi osztályon, a kórházban ő törölte le a homokot azoknak a lányoknak az arcáról, akik a romok alá kerültek. Ekkor tudta meg, mi történt, és értesült arról is, hogy a fiát akkor még nem tudták kimenteni, azonnal a helyszínre ment.

„A lábánál álltam, és figyeltem, ahogy intubálni és lélegeztetni próbálják. Ötvenen dolgoztak a megmentésén” - emlékezett vissza a történésekre.

A fiú nyelő- és légcsöve tele volt porral, törmelékkel, majdnem egy órába telt, mire szállítható állapotba hozták. Az édesanya előbb elindult a kórházba és a műtőnél várta a fiát, de ő már nem érkezett meg, meghalt még azelőtt, hogy a mentőautó odaért volna.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×