eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga
2S1 Gvozgyika önjáró tarack. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Döbbentes háborús felvétel készült, ám lehet, hogy az ukránok „kamuznak”

A nyílt hírszerzési forrásokat használó egyik internetes portálon jelent meg az az elképesztő felvétel, amely rögtön komoly vitát váltott ki az interneten.

Az OSINTtechnical adta közre azt a képet, amit az ukrán hadsereg készített egy szétlőtt orosz önjáró lövegről. Szakértő legyen a talpán, aki a roncsokból meg tudta állapítani, hogy ez valamikor egy 2S1 Gvozgyika típusú, 122 milliméteres önjáró tarack lehetett. Az eredeti forrás azt állította, hogy a donyecki régióban, egy tüzérségi ellencsapás végzett a harcjárművel.

A roncsokból azonban nem lehet megállapítani, hogy vajon melyik hadsereghez tartozhatott eredetileg, ugyanis ez a tüzérségi eszköz mind az ukrán, mind pedig az orosz hadsereg fegyverzetében megtalálható. A kép készítői azt állítják, hogy orosz tulajdonú volt a lánctalpas, és az ukránok lőtték ki.

Ilyen volt a 2S1 Gvozgyika a végzetes tüzérségi találat és azt azt követő robbanás robbanás előtt. Forrás: Wikipédia
Ehhez hasonló volt a 2S1 Gvozgyika a végzetes robbanás előtt. Forrás: Wikipédia

A maradványokból arra lehet következtetni, hogy a találat következtében felrobbanhatott a járműben tárolt muníció, bár a kép előterében egy olyan lőszeres láda is látható, ami érdekes módon sértetlen maradt.

Az internet szemfüles közönsége arra is felfigyelt, hogy a fénykép alig valamivel a jármű pusztulása után készülhetett, hiszen a roncsok egy része még füstölög. De ha ez a frontvonal mögött 10-20 kilométerre történt, akkor hogy tudtak az ukránok olyan gyorsan odaérni és lefotózni a szétrobbant harcjárművet?

Az X-en több hozzászóló is azt gyanítja, hogy

ez valójában egy ukrán önjáró löveg lehetett, amit az orosz tüzérség pusztíthatott el.

Bár az is elképzelhető, hogy tragikus baleset történt: töltés vagy éppen tüzelés közben felrobbant egy lőszer. Csak így készíthetett az ukrán fotós képet a még füstölgő roncsokról. Ahogy az egyik kommentelő megjegyezte: a háború legalább annyira élénken zajlik az interneten, mint a harctereken.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×