eur:
394.38
usd:
365.08
bux:
71478.49
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Unsplash.com

Új alapokra helyeznék a brit energiaellátást egy új törvénycsomaggal

Új olaj- és földgázkitermelési engedélyek kiadása, a dohányzás fokozatos betiltása és a Gázai övezet lakosságának megsegítése szerepel a brit kormány kedden ismertetett új törvényalkotási és cselekvési tervezetének központi elemei között.

A programban kiemelt helyen szerepel, hogy a brit kormány az energiaellátási biztonság erősítése végett számos új olaj- és földgázkitermelési engedély kiadását tervezi annak érdekében, hogy Nagy-Britannia ne legyen rászorulva "ellenséges rezsimek" energiahordozóira.

Szeptemberben már engedélyezték a termelés megkezdését a skóciai Shetland-szigetektől északnyugatra fekvő Rosebank lelőhelyen, amely a legnagyobb, művelés alatt még nem álló brit tengeri olajmező.

Az Északi-tenger és az Atlanti-óceán földrajzi határvidékén fekvő Rosebank az eddigi feltáró vizsgálatokra alapozott becslések szerint 500 millió hordó nyersolajat rejthet.

Szerepel a kiemelt programpontok között

a dohánytermékek értékesítésének fokozatos betiltása is.

A tervezett jogszabály büntetendő cselekménnyé nyilvánítja dohánytermékek eladását azoknak, akik 2009. január 1-jén vagy később születtek, így a most 14 éves vagy ennél fiatalabb korosztályok tagjai soha nem kerülnek olyan életkorba, amikor törvényesen dohányárut vehetnek.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×