eur:
394.86
usd:
366.42
bux:
71519.53
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Újabb, koronavírus elleni vakcinát engedélyeztek

Az Európai Bizottság engedélyezte a Novavax által kifejlesztett Nuvaxovid XBB.1.5 nevű koronavírus elleni módosított oltóanyagának alkalmazását az Európai Unióban - jelentette be szerdán a brüsszeli testület.

Ez az első fehérjealapú adaptált vakcina, amelyet az idei őszi és téli szezonra engedélyeztek.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) alapos értékelést adott a vakcináról. Az értékelést követően a bizottság gyorsított eljárás keretében engedélyezte az adaptált vakcinát, hogy a tagállamoknak elegendő idejük legyen felkészülni az őszi-téli oltási kampányokra - olvasható a bizottsági sajtóközleményben.

Az EMA és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) korábbi ajánlásainak megfelelően a védőoltásból egyetlen adagot kell beadni az 12 év feletti igénylőknek.

Az Európai Bizottság szeptemberben két másik, - a BioNTech és a Pfizer gyógyszergyár, továbbá a Moderna cég - által kifejlesztett módosított oltóanyagok alkalmazását is jóváhagyta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Fontos bejelentést tett Zelenszkij, ami Magyarország orosz gázszerződését is érintheti

Orosz helyett azerbajdzsáni gázt szállítana Ukrajna a jövő évtől a saját tranzitvezetékein, és erről, illetve egyéb lehetőségekről már zajlanak az egyeztetések – ezt a fontos bejelentést tette a Bloombergnek adott szerdai interjúban Volodimir Zelenszkij. Az ukrán elnök szavai afelé mutatnak, hogy Magyarország kisebb, évi 1 milliárd köbméteres, hosszú távú orosz gázvásárlási szerződését át kellene írni, és ez megerősíti a Portfolio múlt heti elemzését, amelyben azt vázoltuk, hogy hamarosan széteshet a magyar-orosz gázvásárlási struktúra jelenleg ismert formája.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×