eur:
394.99
usd:
367.8
bux:
72094.79
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Füst száll a magasba a mariupoli Azovsztal acélmű területén egy orosz támadás során 2022. május 5-én. Az Azovsztal az utolsó olyan terület az Azovi-tenger partján fekvő kikötővárosban, amelyet az orosz erőknek még nem sikerült elfoglalniuk, oda vették be magukat a várost védő ukrán katonák, és több száz civil is ott talált menedéket.
Nyitókép: MTI/AP

Az ukránok szerint az oroszok aláaknázták az összes hidat Mariupolban

Az ukrán sajtó szerint Oroszország arra készül, hogy az ukrán hadsereg hamarosan megkezdi Mariupol visszafoglalását.

Petro Andruscsenko, a Donyeck megyei Mariupol Ukrajna által kinevezett és tavaly óta Kijevbe menekült polgármesterének tanácsadója a Telegram üzenetküldő alkalmazás egyik csatornáján azt állítja, hogy az orosz hadsereg a kikötőváros az ukrán hadseregtől való megvédésére készül.

Az ukrán Korrespondent.és a KárpátHír által idézett állítások szerint az orosz erők aláaknázták az összes hidat, valamint torlaszokat és védelmi állásokat alakítottak ki Mariupolban.

“A megszállók korlátozták a hidakon való áthaladást, a védelmi állásokat pedig kerítéssel zárták körül. Az orosz propaganda ellenére a városban állomásozó erők határozottan készülnek a Mariupolért vívott elkerülhetetlen harcra” - írta Andruscsenko.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×