eur:
394.86
usd:
367.69
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Abdullah Shahid Maldív-szigeteki külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. május 11-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Szijjártó Péter: a szerb hatóságok teljesítik Orbán Viktor kérését

A külügyminiszter szerint a kormányfő azt kérte, hogy Belgrád engedje el az elfogott három koszovói rendőrt.

Aleksandar Vucic szerb elnök arról tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a múlt heti találkozójukon megfogalmazott kérésének megfelelően, a szerb hatóságok hamarosan kiengedik őrizetből a korábban elfogott három koszovói rendőrt - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter elmondta, Orbán Viktor nagyra értékeli a szerb elnök lépését, amelyet súlyos kihívásokkal terhelt időszakban hozott meg, s amely döntés világos bizonyítéka a szerb és a magyar nemzet közötti mély barátságnak és a két ország közötti stratégiai együttműködésnek.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

Fontos előrelépés történt Peking nagy konfliktusában

A két ország közötti bizalom helyreállításáról és kapcsolataik újjáépítéséről egyezett meg kedden Kína és a Fülöp-szigetek abban a reményben, hogy az eddigieknél hatékonyabb megoldást találnak a dél-kínai-tengeri területek hovatartozásáról szóló viták rendezésére - jelentette be a Fülöp-szigetek külügyminisztériuma a keddi manilai kétoldalú találkozót követően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×