eur:
395.32
usd:
368.31
bux:
71549.94
2024. július 2. kedd Ottó
Moszkva, 2017. április 7.Az orosz védelmi minisztérium honlapján közreadott videofelvételről készített képen Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője nyilatkozatot tesz a Szíria elleni amerikai légicsapásokról Moszkvában 2017. április 7-én. Donald Trump amerikai elnök előző nap légicsapást rendelt el manőverező robotrepülőgépek bevetésével a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen, megtorlásul az április 4-i feltételezett vegyifegyver-támadásért. (MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)
Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium

Az oroszok "bemondták", hogy Ukrajna megindította a nagy támadást, de ők megakadályozták

Igor Konasenkov tett erről bejelentést: "Az ellenség nem érte el a célját."

Nagyszabású offenzívát indítottak az ukrán fegyveres erők öt frontszakaszon a donyecki régió déli részén vasárnap reggel, amely nem járt sikerrel - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője keddre virradóra.

A tábornok szerint az ukrán fél stratégiai tartalékának 23. és 31. gépesített dandárját vetette be, más katonai egységek és alegységek támogatásával. Mint mondta, a támadásban összesen hat gépesített és két harckocsizászlóalj vett részt. Beszámolója szerint az ukrán hadsereg célja az volt, hogy áttörje az orosz védelmet a front Kijev szerint legsebezhetőbb szakaszán.

"Az ellenség nem érte el a céljait, nem járt sikerrel" - hangoztatta Konasenkov.

A szóvivő szerint az orosz Kelet csapatcsoport fellépésének eredményeként az ukrán veszteségek több mint 250 katonát, 16 harckocsit, 3 gyalogsági harcjárművet, 21 páncélozott harcjárművet tettek ki. Valerij Geraszimov, az egyesített csapatcsoport parancsnoka, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke, a beszámoló értelmében ebben az időszakban az egyik előretolt ellenőrző ponton tartózkodott ebben az irányban.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat

Egyértelmű győzelmet aratott a nemzetgyűlési választások első fordulójában a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés. Az összesen 577 választókörzetből 501-ben azonban második fordulót tartanak, és a második helyen végzett baloldali Új Népfront, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló Együtt nevű koalíció harmadik-negyedik helyen talpon maradt jelöltjei nagy számban lépnek vissza a Nemzeti Tömörüléssel szemben esélyesebb jelölt javára. A július 7-én esedékes második forduló nagy kérdése, sikerül-e a visszalépésekkel megakadályozni, hogy a Nemzeti Tömörülés megszerezze az abszolút többséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×