eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Thierry Breton, belső piacért felelős uniós biztos az EU védelmi stratégiájáról szóló javaslat bemutatásán Brüsszelben 2022. május 18-án. A bizottság intézkedéseket javasolt az európai védelmi ipari és technológiai bázis megerősítésére, a védelmi beruházások hiányosságainak kezelésére, és sürgette a védelmi kiadások fokozását.
Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

A Twitter kilépett a félretájékoztatás elleni uniós önkéntes megállapodásból

A Twitter kilépett az Európai Bizottság által létrehozott félretájékoztatás elleni gyakorlati kódexből - közölte Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja Twitter-oldalán.

A Twitter aláírta az önkéntes együttműködésről szóló kódexet, mely szerint a további 33 aláíró online platformmal - Google, Tiktok, Microsoft, Meta - egyetemben eldöntheti, milyen kötelezettségeket vállal az online dezinformáció elleni küzdelemben.

Breton tweetjében kiemelte ugyanakkor, hogy "a kötelezettségek ettől még megmaradnak", utalva a digitális szolgáltatásokról szóló, augusztus végén hatályba lépő uniós jogszabálycsomagra.

A jogszabály értelmében az önként vállalt kötelességek mellett "törvényi kötelezettség lesz a félretájékoztatás elleni küzdelem" - írta.

"Elfuthatsz, de elrejtőzni nem tudsz" - tette hozzá.

Az Európai Bizottság már februárban közölte, hogy a Twitter nem adott le teljes jelentést az online félretájékoztatás elleni múlt évi tevékenységéről, ezzel nem felelt meg a gyakorlati kódexben előírt kötelezettségének. Az Elon Musk tulajdonában lévő cég november végén visszavonta a koronavírussal kapcsolatos félretájékoztatás elleni előírásait, ennek értelmében az oldalról többé nem szűrik ki a járvánnyal kapcsolatos hamis állításokat és szándékosan félrevezető tartalmakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×