eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője a Hszi Csin-ping kínai államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök részvételével, valamint a két ország küldöttségének tagjaival folytatott tárgyaláson a moszkvai Nagy Kreml-palotában 2023. március 21-én. Hszi Csin-ping előző nap érkezett háromnapos állami látogatásra Oroszországba.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Majsev

Amerikai szankciók: Dmitrij Medvegyev reagált Orbán Viktor reggeli szavaira

A volt orosz elnök szerint a magyar kormányfő jól mondta.

„A magyar miniszterelnök szerint Ukrajna pénzügyileg nem létező ország. Amint megszűnik az amerikai és európai finanszírozás, a háború is véget ér. Jól mondta, bátran és pontosan az európai politikusokhoz képest. Csak annyit lehet hozzátenni, hogy amint megszűnik a nyugati finanszírozás, maga Ukrajna is megszűnik” – reagált Telegram csatornáján Orbán Viktor Kossuth rádiós megszólalására Dmitrij Medvegyev, egykori orosz elnök, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese, írja a The Guardian alapján a 24.hu.

A magyar miniszterelnök többek között úgy fogalmazott, hogy Ukrajna működtetését az Európai Unió finanszírozza – köztük a magyarok is –, ez pedig tönkreteszi Európát. Hozzátette: még nem tartunk ott, hogy az európai közvélemény rákényszerítse az európai vezetőket a háborúval és a szankciós politikával kapcsolatos álláspontjuk megváltoztatására, „de el fog jönni az igazság pillanata”. Mert ami most történik, az tönkreteszi Európát. Tönkreteszi a biztonságát, tönkreteszi a gazdaságát – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Dmitrij Medvegyev a két héttel ezelőtti Orbán-interjúra is reagált. Akkor a magyar kormányfő arról beszélt, hogy legitim kérdéssé válhat, hogy az unió békefenntartókat küldjön Ukrajnába. Medvegyev – a magyar miniszterelnök nevének említése nélkül – azt írta a közösségi oldalán: „Meglátjuk, hogy Európa készen áll-e békefenntartók koporsóinak hosszú sorára.”

A 24.hu emlékeztet, hogy Dmitrij Medvegyev többedszer beszél elismerően a magyar kormányfőről. Tavaly májusban bátor lépésnek nevezte, hogy Orbán Viktor nem támogatta az orosz energiatermékekre vonatkozó uniós embargót. Akkor úgy fogalmazott: „Az uniós tagállamok legértelmesebb vezetői belefáradtak abba, hogy csöndben haladnak a szakadék felé.”

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×