eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay.com

Váratlan veszélyre figyelmeztetik a parkoló autósokat

A jóval nehezebb elektromos autók alat akár össze is dőlhetnek a régebbi parkolóházak – jöhet a súlykorlátozás.

Az autók mérete folyamatosan nő, de az azonos kategóriájú kocsik esetében ráadásul az elektromos autómeghajtásúak jóval nehezebbek, mint a hagyományos, belsőégésű motoros társaik. Brit tudósok most egy eddig nem hallott veszélyre hívták fel a figyelmet – írja a Totalcar.

A régebbi, többszintes parkolóházakat nem ilyen súlyú autókra méretezték, ezért attól félnek, hogy az épületek nem fogják bírni a terhelést. A brit The Telegraph által megkérdezett mérnök a régi infrastruktúrát és a jelentősen elhízott autókat nem látja szerencsés kombinációnak, de a British Parking Association – brit parkolószövetség – vezetője is osztja aggodalmát.

Ha nem lépnek, a régen, más terhelésre tervezett parkolóházak összedőlhetnek.

Egyelőre azt a javaslatot tették, hogy érdemes lenne ezeket a többszintes, régebbi parkolóházakat megerősíteni. Ezenkívül jó és időszerű megoldásnak látnák a parkolóházakban a súlykorlátozás bevezetését is.

Címlapról ajánljuk
A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

A georgiai futballcsoda nyomában – a szovjet idők klasszisaitól az Eb-nyolcaddöntőig

Az Európa-bajnokság eddigi legnagyobb meglepetését – pozitív értelemben – a georgiai válogatott okozta, amely vasárnap este kilenc órától története legnagyobb mérkőzését játssza Kölnben, a spanyolok ellen. Százéves grúz-georgiai futballtörténelem, magasságokkal és mélységekkel.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×