eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Emmanuel Macron francia köztársasági elnök (b) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az Elysée-palotában 2023. március 13-án.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Emmanuel Macron fontos szempontra hívta fel Orbán Viktor figyelmét

Erről a Le Monde francia lap tudósított, magyar kormányzati források még nem árultak el részleteket a hétfő esti párizsi tárgyalásról.

„Az európai országok egységére” emlékeztette Orbán Viktor miniszterelnököt Emmanuel Macron francia elnök hétfő este, amikor a párizsi Elysée-palotában tartott munkavacsorán az Ukrajnában zajló háborúról beszélgettek – írja a Le Monde beszámolója alapján a Telex.

A találkozón elhangzottakról magyar kormányzati források még nem közöltek részleteket, csak Orbán Viktor Facebook-oldalára töltöttek fel egy közös párizsi képet a két politikusról az éjjel.

Hétfő délután pedig Hunok Párizsban címmel posztoltak:

A francia lap szerint Macron megragadta az alkalmat, hogy „kiemelje az európai országok egységének szükségességét Ukrajna támogatásában az orosz agresszióval szemben, különösen az Oroszországgal szembeni szigorú szankciók alkalmazásával”.

A vacsorán szóba került a finn és a svéd NATO-csatlakozás is, ezt már minden NATO-tagállam ratifikálta Magyarország és Törökország kivételével.

Orbán, ha már Párizsban járt, felkereste kedvenc francia elnökét, Nicolas Sarkozyt is – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

A tárgyaláson a magyar–francia kétoldalú kapcsolatokon kívül a legfontosabb nemzetközi témákról, az ukrajnai háborúról és európai politikai ügyekről volt szó a sajtófőnök szerint.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×