eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Cavan Images/Getty Images

Robbanószert és más gyanús dolgokat adott fel csomagjában a pennsylvaniai reptéren egy férfi

A gyanúsítottat az FBI letartóztatta.

A 40 éves férfi, Mark Muffley a floridai Orlandóba igyekezett: miután a hangosbemondó segítségével szólították, elmenekült a reptérről. Az ügynökök este, otthonában tartóztatták le - írja a BBC.

A Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) tisztviselői rutinellenőrzés során vették észre az eszközt.

Muffley az Allegiant Air 201-es járatára rendelkezett jeggyel, mely a Philadelphiától 105 kilométerre található Lehigh Valley nemzetközi reptérről indult hétfőn reggel. Egy órával azt követően, hogy a férfi becsekkolt és feladta csomagját, a közeledésbiztonsági tisztviselői észrevették a gyanús tárgyat, és az FBI szakembereit, köztük egy tűzszerészt hívtak ki, hogy vizsgálják meg azt.

Jared Witmier, az FBI technikusa jelentésében azt írja, hogy

a férfi bőröndjének bélésébe rejtve egy 7,5 centiméteres, gyújtózsinórt és robbanóport tartalmazó tárgyat találtak.

Az eszközön volt egy gyors gyújtózsinór, amely eredetileg is a szerkezet része volt, illetve egy másik is, melyet később, házilag adtak hozzá, írja a büntetőfeljelentés.

"A por a gyanú szerint villanópor és a kereskedelmi tűzijátékokban használt sötét szemcsék keveréke. A fekete por és a villanópor hajlamos arra, hogy hő és súrlódás hatására meggyulladjon,

jelentős veszélyt jelentett a repülőgépre és az utasokra"

- áll az FBI bírósági dokumentumában.

A táskában mindezen kívül volt még egy doboz bután, egy öngyújtó, egy fehér pormaradványokat tartalmazó cső, egy vezeték nélküli fúrógép akkumulátorokkal és két áramkör-megszakító, amelyek össze voltak ragasztva.

A reptéri kamerák szerint miután Muffley-t szólították, ő elhagyta a repteret. Hétfőn este fogták el otthonában, csütörtökön bíróság elé is kell állnia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×