eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Károly walesi herceg, brit trónörökös és felesége, Kamilla cornwalli hercegnő látogatást tesz a brit főváros kínai negyedében 2022. február 1-jén, a holdújév, a legnagyobb kínai ünnep alkalmából. A kínai holdnaptár szerint idén ezen a napon köszönt be az új év, amely az állatövek szerint jelölt tizenkét esztendő közül a tigris éve lesz.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Rossz hírek a brit királyi palotából, programokat törölnek

Koronavírusos lett Kamilla királyné. Megfázásos tüneteit követő tesztje pozitív lett, közölte a Buckingham palota.

"Sajnálattal közöljük, hogy ezért lemondja a héten esedékes nyilvános szerepléseit, és őszinte bocsánatkérését küldi azoknak, akiknek részt kellett volna venniük azokon" - közölte a palota.

Korábban arról számoltak be, hogy a 75 éves királynénak le kell mondania egy programját szezonális megbetegedése miatt - írja a Sky News.

A Buckingham palota abbéli reményét is kifejezte, hogy a közeljövőben sikerül új időpontot találni az elmaradt a programoknak.

A király és a királynő szerdán a Clarence House-ban fogadást adott volna a szerzők és az írástudással foglalkozó jótékonysági szervezetek tagjai számára, hogy megünnepeljék az online könyvklubjuk, a The Reading Room második évfordulóját.

Másnap Károly és Kamilla a tervek szerint Milton Keynes-ben vett volna részt egy fogadáson annak örömére, hogy a település a néhai királynő platina jubileumi ünnepségének részeként városi rangot kapott.

Kamilla 2022 elején már elkapta egyszer a koronavírust, akkor is több programját le kellett mondania emiatt.

Egyes eseményeken Anna hercegnő vállalta át feladatait.

A királynőnek az elmúlt hetekben sűrű volt a programja, többek között Aberdeenbe és a walesi Wrexhambe is elutazott egy-egy rendezvényre. Múlt csütörtökön a dél-londoni Battersea városába tett látogatást egy olyan jótékonysági szervezetnél, amely a családon belüli erőszak túlélőit támogatja a környéken.

Előző nap Kamilla Károly királlyal együtt a londoni Brick Lane-en tett látogatást, ahol találkoztak a város bangladesi közösségének tagjaival. A királyi pár egy dél-ázsiai étteremből hazavihető ételt is kapott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×