eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: BM OKF/Facebook

„Üzenet a pokolból”: már tizenhét embert mentett ki a HUNOR a romok alól

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tájékoztatott a legfrisebbekről.

Harmadik napja dolgozik megállás nélkül a HUNOR mentőszervezet Törökországban. Eddig tizenhét túlélőt ástak ki az Antakya városában lévő húszemeletes épület romjai közül. Rajtuk kívül huszonkét ember holttestét is kiemelték, valamint egy kutyát és egy macskát is megmentettek a mínusz 9 fokos hidegben – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője csütörtök reggel.

A magyar hivatásos tűzoltók ma a török AKUT csapattal dolgoznak együtt. Szintén a HUNOR-egységekkel együtt mozognak a mentőszolgálat szakemberei és a katonaorvosok, akik a romok közül kimentett emberek ellátását végzik. A Terrorelhárítási Központ (TEK) orvosai a sürgősségi sátorban tevékenykednek, kilenc kimentett sérültet láttak el – tette hozzá Mukics Dániel tűzoltó alezredes, aki szerint a a magyar tűzoltók a nehéz körülmények ellenére jól vannak, mindenki egészséges.

A túlélők romok alatti helyzetét

  • keresőkutyák,
  • vékony résekbe is bedugható keresőkamerák és
  • akusztikus személykeresők

segítségével határozzák meg.

A túlélők helyzetének beazonosítása után törnek utat hozzájuk, ami gyakran órákba telik. A törmelék és többtonnás vasbetondarabok elmozdítását és rögzítését úgy kell elvégezni, hogy biztonságosan hozzá tudjanak férni a sérültekhez. A kimentésüket követően az egészségügyi személyzet megvizsgálja és elsősegélyben részesíti őket, majd átadják a sérülteket a török hatóságoknak – olvasható a OKF közösségi oldalán.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végzett, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az eredmények megszülettek: több mint 10 ezer válaszadó szerint a saját márkás termékek ma már nem csupán olcsóbb alternatívát jelentenek a fogyasztók számára, hanem sok esetben minőségi választást is - írta a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×