eur:
392.91
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
air pollution crisis in city from diesel vehicle exhaust pipe on road
Nyitókép: Toa55/Getty Images

Újabb csapás a dízelautósoknak

Kitiltják a régebbi gázolajos kocsikat egy német nagyvárosból.

2023. február 1-jétől nem hajthatnak be München belső kerületeibe az Euro 4-es vagy annál régebbi kibocsátási normákkal rendelkező dízel járművek (ezek 2006. január és 2011. december közötti járművek). Ez csak a kezdet, ugyanis október 1-jétől már az Euro 5-ös dízeleket is kitiltják – írja a vezess.hu.

Aki megszegi a szabályt és mégis behajt a belvárosba, az 100 eurós, átszámítva 40 ezer forintos bírságra számíthat.

A tiltás alól kivételt képeznek az áruszállítók, az adott kerületben élők és a mozgáskorlátozottak, valamint az oldtimer minősítésű járművek.

Az elavult dízelek tulajdonosai P+R parkolókban rakhatják le az autókat és tömegközlekedéssel indulhatnak tovább a város szíve felé. Az Euro 6-os dízelekre nem vonatkozik tiltás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×