eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Wagner zsoldos sereg felvarrója. Forrás:Twitter/Blackrussian
Nyitókép: Forrás:Twitter/Blackrussian

Meghökkentő toborzó videó kering az interneten

A bizonytalan eredetű film amerikai hazafiakat szólít fel arra, hogy csatlakozzanak az orosz zsoldosokhoz, a Wagner-csoporthoz.

A több közösségimédia-oldalon is megjelent angol nyelvű, de oroszul is feliratozott film készítői olyan amerikai hazafiakat keresnek, akik korábban életük legjobb éveit az Egyesült Államok szolgálatának szentelték. Katonaként azt hitték, hogy jó ügyet szolgálnak, ám a videó szerint tévedtek.

A komoly akcentussal beszélő narrátor ugyanakkor azzal "biztatja" őket, hogy van még esélyük a jó oldalra állni, mert jelenleg kizárólag Oroszország küzd a gonosz ellen. Így azoknak az amerikai hazafiaknak, akik újból naggyá akarják tenni országukat, csatlakozniuk kellene az orosz harcosokhoz, mielőtt még nem késő - hangoztatják a filmben.

A képsorok nem hagynak kétséget afelől, hogy a csatlakozáshoz a Wagner zsoldoscsapat kínálja a legjobb lehetőséget. A gonosz pedig nem más mint az ukrán szélsőjobboldali csoportok, amelyeket Moszkva náciknak, vagy fasisztáknak nevez.

A film eredete azonban nem igazolható, így azt sem tudni, hogy valamilyen elszigetelt, amatőr próbálkozásról van-e szó, vagy tényleg a Wagner-csoport lehetett a megrendelő.

A Szíriában, Afrikában és most Ukrajnában kétes hírnevet szerzett magánhadsereg már Szerbiában is próbált új tagokat gyűjteni, ami ellen a belgrádi kormány határozottan tiltakozott.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végzett, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az eredmények megszülettek: több mint 10 ezer válaszadó szerint a saját márkás termékek ma már nem csupán olcsóbb alternatívát jelentenek a fogyasztók számára, hanem sok esetben minőségi választást is - írta a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×