eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Police car lights in night time, crime scene, night patrolling the city. Abstract blurry image.
Nyitókép: Evgen_Prozhyrko/Getty Images

Éjszakai rajtaütés, vegyi bomba készítése miatt riadóztatták a német rendőröket

Egy "baráti ország hírszerző szolgálatától" kapta a fülest a német terrorrelhárítás, ami miatt a különleges egység vezetője szombat este elrendelte az azonnali házkutatást egy Ruhr-vidéki kisváros, Castrop-Rauxel egyik lakásában.

A hírről beszámoló hirado.hu azt írta, a fentieket Herbert Reul, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány CDU-s belügyminisztere erősítette meg vasárnap reggeli sajtótájékoztatóján.

"Komolyan vehető bejelentést kaptunk, ami miatt a rendőrség úgy döntött, hogy még az éjszaka folyamán beavatkozik" – nyilatkozta.

A terrorelhárítók az álcázás miatt tűzoltóautóval vonult a helyszínre. A rajtaütésben őrizetbe vettek egy 32 éves iráni férfit - a vele élő fivérével együtt -, aki a gyanú szerint terrortámadást vagy -támadásokat készített elő. A rendőrség szerint a gyanúsítottak "iszlamista indíttatásból" készülhettek tettük elkövetésére, és a támadáshoz vegyi anyagokat - többek közt ciánt és a biológiai fegyverek egyik elterjedt hatóanyagának számító ricint - akartak felhasználni.

A Bild című lap szerint a Német Szövetségi Bűnügyi Hivatal napok óta nyomozott az iráni testvérpár után. A helyszínen nem találtak mérgező anyagokat, és egyelőre nem világos, hogy a férfi valóban elkezdte-e előkészíteni a támadást, vagy hogy annak volt-e már célpontja.

Lefoglalták az őrizetbe vettek adathordozóit, ezeket tüzetesen át fogják vizsgálni. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az ügyben.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×