eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Emmanuel Macron francia elnök bemutatja a féléves EU-elnökség programját az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2022. január 19-én. Január 1-jétől Franciaország tölti be fél évig az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét.
Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Ingyen óvszert ígér a fiataloknak Emmanuel Macron, és apró forradalomról beszélt

A kormány a nemi betegségek terjedését szeretné megfékezni, a nem kívánt terhességek számának csökkentésével párhuzamosan.

A patikákban várja hamarosan a 18-25 éves korosztály tagjait ingyen óvszer Franciaországban: a védekezés apró forradalmának nevezte az intézkedés bevezetését a francia elnök.

A lépés nem előzmények nélkül való. A francia kormány a korábban a 18 év alattiak nőkre vonatkozó, ingyenes fogamzásgátlást lehetővé tevő programját 2022-ben kiterjesztette a 25 évesnél fiatalabb nőkre: a céljuk az, hogy egy fiatal nő se hagyja abba a tabletta szedését azért, mert nem jut rá pénze – írja a The Guardian.

Az óvszervásárlást már most megtérítik a franciáknak, ha orvos vagy szülésznő írja fel számukra.

Ezzel is az AIDS és egyéb nemi úton terjedő fertőzések ellen küzd az ország.

A francia elnök a szexuális felvilágosításról is beszélt egy vitán, amelyen bejelentette az óvszerek ingyenessé tételét.

"Nem vagyunk túl jók ebben a témában. A valóság nagyon-nagyon eltér az elmélettől. Ez egy olyan terület, ahol sokkal jobban kell oktatnunk a tanárainkat" – vélekedett.

Macron maszkot viselt a konferencián, elmondva, hogy az egészségügyi minisztérium iránymutatásait követi. A kormány mérlegeli a válaszlépéseket a koronavírus terjedésével kapcsolatosan, bár eddig nem vezették be újra a maszkokra vonatkozó előírásokat.

"A járvány ismételt terjedésével szembesülve úgy gondolom, jó, ha példát mutatunk, mert nem feltétlenül akarunk visszatérni a kötelező maszkviseléshez" – mondta.

Franciaországban arra buzdítják az embereket, hogy

viseljenek maszkot a zsúfolt helyeken,

és a tél közeledtével vegyék fel a koronavírus elleni emlékeztető oltásukat.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

Elindult a fővárosi gigaberuházás, amit még a válság sem tudott eltörölni

A 2005-ös indulást követően 2006-ban másodszor került sor a Portfolio ingatlankonferenciájának, a Property Investment Forumnak a megrendezésére. Visszatekintő cikksorozatunk mostani részében a 2006-os ingatlanpiaci történésekkel foglalkozunk, kiemelten a ma már mindenki által jól ismert budapesti óriásprojekt, a Corvin Sétány indulásával, az irodapiac kihívásaival és azzal, hogy milyen folyamatok okoztak egyre nagyobb bizonytalanságot a nemzetközi piacokon. Nézzük, mi történt a 2006-os Property Investment Forumon és a hazai ingatlanpiacon!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×