eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Kompresszorállomás a Szibériából Európába földgázt szállító Yamal-vezeték németországi szakaszán, a lengyel határ mentén fekvő Mallnowban 2022. július 11-én. Ezen a napon megkezdődött az Oroszországból Németországba földgázt szállító csővezeték, az Északi Áramlat 1 tervszerű leállítása a rendes évi karbantartási munkák elvégzéséhez, a Yamal-vezetéken pedig május óta nem érkezik földgáz, amikor a Gazprom orosz állami gázipari monopólium leállította a gázszállítást a tranzitországként is szolgáló Lengyelországba.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Sorra kiestek a gázszolgáltatók, a Naftogaz nem győzi ellátni igényeket Ukrajnában

Ezért külföldi segítségre van szüksége az országnak és hatalmas mennyiségű pénzügyi segítségre.

Az orosz invázió tizedik hónapjában Ukrajnának az áramtermelés biztosításához további 3 milliárd köbméter gázra van szüksége, amihez 4 milliárd dollárt meghaladó összegre van szükség.

Olekszij Csernisov, a Naftogaz igazgatótanácsának elnöke kijelentette, hogy Ukrajnának ehhez elengedhetetlen a külföldi partnerek segítsége. Ennek érdekében Csernisov a G7 nagyköveteivel és az EU ukrajnai küldöttségével találkozott, ahol megvitatta a Naftogaz és a külföldi partnerek lépéseinek összehangolását a jelenlegi helyzettel és az ukrán olaj- és gázszektor igényeivel kapcsolatban - tudósított a kiszo.net.

Május 1. óta Ukrajnában csaknem 10 millió háztartást helyeztek át a Naftogaz szolgáltatóhoz, mivel a helyi gáztársaságok nem tudták ellátni feladataikat.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×