eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ukrán belső menekültek érkeznek egy befogadóközpontba a Harkiv megyei Csuhuivban 2022. május 30-án, amikor az orosz haderő újabb támadást intézett a keleti frontvonalon fekvő Harkiv városa ellen.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Az ukránok jelentős része elmenekült az országból - adatok

Oroszország teljes körű offenzívájának kezdete óta több mint 14,5 millió állampolgár hagyta el Ukrajnát.

Ukrajna lakossága 2021-ben közel 44 millió fő volt. A háború kezdete óta több mint 14,5 millió állampolgár hagyta el az országot, ami a népesség nagyjából harmada. Nagy részük, 11,7 millió fő az Európai Unió országaiban talált menedéket - közölte Dmitro Lubinec, a Legfelső Tanács emberi jogi biztosa.

Mint a kiszo.net megírta, Európában 7,7 millióan részesülnek ideiglenes védelemben.

Ukrajnában 4,7 millió belső menekültet tartanak nyilván.

(A nyitóképen: Ukrán belső menekültek érkeznek egy befogadóközpontba a Harkiv megyei Csuhuivban 2022. május 30-án, amikor az orosz haderő újabb támadást intézett a keleti frontvonalon fekvő Harkiv városa ellen.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×