eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
A vietnami egészségügyi minisztérium egyik alkalmazottja ellenőrzi az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyártó vállalat oltóanyagát tartalmazó szállítmányt a Noi Bai nemzetközi repülőtéren Hanoiban 2021. április 1-jén. Vietnam 811 ezer adag AstraZeneca vakcinát kapott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a GAVI Vakcinaszövetség vezetésével létrehozott, a védőoltások méltányos elosztását segítő COVAX program keretében.
Nyitókép: MTI/EPA/Luong Thai Linh

8 év börtönt kapott koronavírus-bírálat miatt

Államellenes cselekedetek miatt pénteken nyolc év börtönbüntetésre ítélt a bíróság Vietnamban egy ellenzékit, aki Facebookon bírálta a Vietnami Kommunista Párt koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit.

Bui Van Thuant tavaly augusztusban vették őrizetbe, egy nappal a közösségi médiában írt kommentje miatt, melyben kérdőre vonta a hatóságokat a járványügyi karantén miatt kitört pánikvásárlások ügyében.

A közbiztonsági minisztérium ekkor arról tájékoztatott, hogy a 41 éves kémiatanár rendszeresen tett közzé az interneten a párt alapítóját, a nemzeti hősként tisztelt Ho Si Minh-t és a párt magas rangú tisztségviselőit bíráló írásokat.

A férfi tárgyalása két napig tartott. Ügyvédje, Dang Dinh Manh nem kívánt reagálni az ítéletre, azt azonban elmondta, hogy védence a büntetés letöltése után további öt évre házi őrizetbe kerül.

Nagyszabású gazdasági reformjai és a társadalmi változás irányába tett engedményei ellenére az országot irányító Vietnami Kommunista Párt továbbra is szigorúan cenzúrázza a médiát és csupán szűk teret enged a bírálatoknak.

Emberi jogi szervezetek októberben több mint 150 politikai fogolyról tudtak a délkelet-ázsiai országban.

Ugyancsak októberben a kormány tovább szigorított a médiával kapcsolatos szabályozásokon azzal az indokkal, hogy ily módon harcolnak a hamis hírek ellen.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×