eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnöke a Volán Fehérvár SC öttusázói Börgöndi úti komplexumának bejárásán Székesfehérváron 2021. március 25-én. Az egyeztetéseket követően megszületett a végleges döntés arról, hogy a Fejér megyei város fogadhatja majd a vk-sorozat legjobbjait május 13. és 16. között.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Öttusa: magyarokat díjaztak, döntöttek a nemzetközi szövetség elnökének jövőjéről

Nem vonta meg a bizalmat Klaus Schormann elnöktől a szövetség (UIPM) kongresszusa.

A dánok és a mauritiusiak kezdeményezésére felkerült a kétnapos online közgyűlés napirendjére a kérdés, de a szavazáson - a hazai szövetség tájékoztatása szerint - csak 13 voks volt a szervezet német első emberének visszahívása mellett.

Két hete Alex Watson személyében új elnökjelölt bukkant fel, a korábbi ausztrál olimpikon, a 2000-es sydneyi játékok öttusaversenyének igazgatója Londonban jelentette be, pályázik a nemzetközi szövetség elnöki posztjára. Jelezte, hogy le kell váltani a hivatalban lévő elnököt, a tavaly nyolcadszor megválasztott Schormannt, mert a sportág példátlan változások előtt áll, és szerinte a UIPM vezetősége nem demokratikusan jár el, nem tarja be az alapszabályban foglaltakat, továbbá kezelni kell a rendszerszintű hibákat az irányítás és a fejlesztések területén.

A nemzetközi szövetség most hétvégén határozott arról is - amint az a közleményében olvasható -, hogy 2025. január 1-jétől számítva egy személy 12 évig lehet elnök, és a végrehajtó bizottsági tagságot is 12 évben limitálták. A jelenlegi elnök a mostani mandátuma lejártakor 32 éve lesz hivatalban.

Az UIPM szombaton döntött a legfontosabb témában: a 2024-es, párizsi olimpia után a lovaglás helyére az akadályverseny kerül. A 83 érvényes szavazatból 69 volt a módosítást támogató és három tartózkodás mellett 11 az azt ellenző. A változás már jövőre jól érzékelhető lesz, mivel a juniorok és fiatalabb korosztályok világversenyein 2023-tól az akadályverseny szerepel majd a programban. A gyors bevezetést mintegy húsz szövetség - köztük a magyar - ellenezte, azzal érvelve, hogy a 2024-es olimpiára is eséllyel pályázó junioroknak így kevesebb lehetőségük lesz a lovaglást éles helyzetben gyakorolni, mivel a saját korosztályukban már másra kell készülniük.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×