eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Viktória-vízesés Zimbabwében.
Nyitókép: Wikipédia

Lezuhant egy utasszállító repülőgép, az utasok egy részét sikerült kimenteni

A rossz időjárás miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap nem sokkal a leszállás előtt az északnyugati Bukoba városában - közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a mentési munkálatok folyamatban vannak.

William Mwampaghale regionális rendőrparancsnok a bukobai repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a Precision Air légitársaság egyik repülőgépe a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe.

Hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy hány utas tartózkodott a gép fedélzetén. A helyi média arról számolt be, hogy a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartó járaton mintegy 49 ember tartózkodott.

A Precision Air, amely az ország legnagyobb magán légitársasága, rövid közleményt adott ki, amelyben megerősítette a balesetet. "A mentőcsapatot a helyszínre küldték, és két órán belül további információkat közölnek" - számolt be a légitársaság.

Később közölték, hogy

a repülőgépen utazó 43 ember közül 26-ot sikerült kimenteni,

és folytatják az erőfeszítéseket a félig elmerült géptestben rekedt többi utas életének megmentésére is. A már kimentett embereket kórházba szállították.

A Precision Air légitársaság ATR 42 típusú repülőgépe, amely a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartott, a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×