eur:
392.29
usd:
361.87
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Magyarország segítené a a szerb határvédelmet

Ezt Belgrádban jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Magyarország készen áll arra, hogy részt vegyen abban a közös határvédelmi erőben, amely a szerb-észak-macedón határt védené az illegális bevándorlók ellen, és jelentős hozzájárulást adjon mind a határőrök, mind technológia szempontjából ahhoz, hogy a határt a lehető leginkább meg lehessen védeni - hangsúlyozta Szijjártó Péter

A miniszter emlékeztetett rá, hogy az osztrákok, a magyarok és a szerbek nemcsak a saját határaikat védik, hanem Európát is.

"Az osztrákok és magyarok a schengeni kötelezettségeiket is teljesítik akkor, amikor megvédik a saját határukat, megvédik Európa külső határát Magyarország déli határán" - magyarázta Szijjártó Péter, aki közölte, hogy a közös védvonal most a magyar-szerb határon van, a közös érdek pedig az, hogy ez a lehető legdélebbre, a szerb-észak-macedón határra kerüljön.

"Nagy, erős és hatékony határvédelmi erőt kell létrehoznunk közösen annak érdekében, hogy Szerbia és Észak-Macedónia határát meg tudjuk védeni, és Magyarország készen áll ezen közös határvédelmi erőhöz a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulni" - szögezte le.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×